De Groenwandeling van Maastricht: een ander verhaal dan van de stenen van Maastricht.

7 April 2018

Fiets en wandel zaterdag 7 april samen met landschapshistoricus Fon Habets en landschapsarchitecte Jacqueline Verhees door Maastricht en kom meer te weten over de Maastrichter groenstructuren,

Bijzonder aan Maastricht is dat het groen een bijzonder grote, maar vaak niet erkende rol speelt in het stedelijk weefsel. In de parochiewijken is het groen evengoed architectuur en de stadsparken behoren tot de oudste en mooiste van Nederland. Wat maakt de groenstructuur van Maastricht zo onmiskenbaar? Waarom is het niet te missen en is het verhaal van het groen in Maastricht minstens net zo belangrijk als het verhaal van de Maastrichter steen?

Meld je aan en zorg dat je om 13.30 uur bij Bureau Europa bent, waar de groep in wordt opgesplitst. Een groep gaat mee met Fon Habets langs de Fronten en de andere groep fietst met Jacqueline Verhees door de groene architectuur van Pottenberg en Malpertuis.

Die tour begint om 14.00 uur. Tussen 15.00 uur en 15.30 uur is er een rendez-vous bij Annadal, waar beide groepen wisselen van ‘tour guide’. De tweede rondleiding duurt 16.30 uur.
Je kunt je tot 5 april aanmelden via info@bureau-europa.nl.

Datum: zaterdag 7 april 2018, 13.30 – 16.30 uur
Taal: Nederlands
Toegang: gratis, graag aanmelden via info@bureau-europa.nl
Locatie: verzamelen bij Bureau Europa

NB Vergeet je fiets niet mee te nemen!

Foto: Moniek Wegda