Rondleidingen bij Artifort en Mosa

8 juni 2018

Hoe staat het met de maakindustrie in Maastricht en omgeving, welke exportproducten kenmerken Maastricht? Wat is Maastrichts design? In het kader van de tentoonstelling Embracing.Exchange, organiseert Bureau Europa, platform voor architectuur en design, twee korte rondleidingen door twee lichtende voorbeelden van de ontwerpende industrie, met een rijke geschiedenis, binnen en buiten de stad.

Artifort
Om 11.00 uur ben je welkom bij meubelshowroom Artifort, waarvan de wieg 125 jaar geleden in Maastricht stond. Elk jaar vinden de stoelen, tafels, en banken van Artifort hun weg naar de huizen van designliefhebbers over de hele wereld, naar ontwerpen van Pierre Paulin en Geoffrey Harcourt, van Patrick Norguet tot René Holten. En René Holten zelf zal je door Artifort rondleiden. De rondleiding zal tot ongeveer 12.30 uur duren.
Artifort, Industrieweg 120, 3620 Lanaken, België

MOSA
Om 14.00 uur begint er een rondleiding bij MOSA, de wereldbekend keramiekproducent, die dit jaar 130 jaar bestaat. Met een geschiedenis in porselein, worden er nu tegels gemaakt met lokale grondstoffen en met innovatief, Maasrichts design. De tegels van MOSA prijken over de hele wereld opvloeren, wanden, gevels en terrassenvan particuliere zowel als commerciële gebouwen. Industrieel ontwerper José Maase leidt je rond, tot ongeveer 15.30 uur.

NB: de locaties zijn te bezoeken op eigen vervoer.

Datum: 8 juni, 11.00 – 15.30 uur
Locatie: Artifort, Industrieweg 120, Lanaken (B) & MOSA, Meerssenerweg 358-360, Maastricht
Taal: Nederlands
Toegang: meld je hier gratis aan voor beide rondleidingen.

Foto: Artifort