GEN ART HUB

25 april 2018

Maastricht Academy of Media Design and Technology organiseert in samenwerking met Bureau Europa GEN ART HUB. Op 25 april tonen studenten de resultaten van een 8 weken lange ontdekkingstocht over generatieve kunst en design.

De generatieve methode in kunst en design wint aan populariteit:van computerprogramma's, algoritmen en wetenschap, tot de schoonheid van toeval en patronen in de natuur.

Het evenement omvat een tentoonstelling, lezingen, audiovisuele uitvoeringen, generatieve mode en discussie.

Het programma
16:00 – 22:00 expositie
20:00 – 21: 30 lezing en performances

043 Heritage
Remixing the collection of Centre Ceramique: studenten laten zien hoe erfgoed op een nieuwe manier gepresenteerd kan worden voor de volgende generatie.

Lezing door Leanne Wijnsma
Leanne Wijnsma vertelt over haar belangrijkste projecten 'De geur van data' en 'Een virtuele tunnel van culturele hoofdsteden 2018 Leeuwarden naar Valletta'.

Gesprek met het publiek
Onder leiding van Theo Ploeg en Marie van Vollenhoven wordt met het publiek besproken wat de betekenis is van generatieve kunst en design.

Generatieve modeshow
Studenten geven je de volledige ervaring Met audiovisuele performances waarin muziek en beeldende kunst samenkomen, geven de studenten een modeshow van generatief ontworpen kleding.

Klik hier voor het complete programma.

Datum: 25 april, van 16:00 tot  21:30 uur
Toegang: gratis
Locatie: Bureau Europa