Performing space, space performed Architectuur & Dans (in samenwerking met de Nederlandse Dansdagen)

2 November 2014

Aan de vooravond van de Nederlandse Dansdagen besteedt Bureau Europa aandacht aan de relatie tussen architectuur en dans. Dansen is, zoals de beroemde uitspraak van Merce Cunningham luidt, "in space and time." Tijdens deze avond wordt ingegaan op de vraag op welke manier de ruimtelijke conditie, sfeer of vorm van een plek, de dans informeert of beïnvloed.

Dutch performance. This is why this information is only available in Dutch.

Praat mee met Pieter T’Jonck
Sluit aan en praat mee met architect, auteur en kunstcriticus Pieter T’Jonck (1960). Hij is, naast zijn functie als directeur van de firma T’Jonck- Nilis, al decennia lang geëngageerd onderzoeker in de relatie dans, theater en architectuur. Zo is hij bijvoorbeeld ook betrokken bij Theater Master opleiding DasArts.

Zie hoe Einat Tuchman de ruimte gebruikt
Voorafgaande aan T’Jonck’s lezing zal danser en choreograaf Einat Tuchman de dans ‘Eine Strecke Zeit’ van Eva Fuhrer (Bern, Zwitserland) heropvoeren. Deze dans uit 1986 onderzoekt de structuur van de strikt beperkte ruimte, de tijd en het lichaam met bijna ascetische schoonheid. Centraal binnen het werk van Einat Tuchman staat het creëren van interactieve performances, waarbij zij gebruik maakt van de ruimte, om zo relaties van territorialiteit en eigenaarschap binnen de multiculturele stedelijke ruimte te onderzoeken.Deze avond valt binnen de programma lijn ‘Notes & Notations’ waarin Bureau Europa het onderzoek naar de zintuiglijke kennis, de performativiteit en de representatie van architectuur centraal stelt. Daarbij staan de lessen te leren uit de aanpalende disciplines theater, dans, literatuur, muziek enz. 

Datum: 2 oktober 2014, van 20.00 tot 22.00 uur Locatie: Bureau Europa, Timmerfabriek, Boschstraat 9, Maastricht 
Toegang: gratis 
Voertaal: Nederlands, (Einat Tuchman zal haar dans in het Engels contextualiseren)

Performing Space, space performed Architectuur & Dans

Videos