Expeditie Zilverschoon

18 June 2017

Al eens hondsdraf gegeten, melganzenvoet of zilverschoon?
Zondag 18 juni laten kunstenaars Janna Navis en Esther van de Pas je tijdens Expeditie Zilverschoon kennismaken met de eetbare wilde planten van Maastricht. Expeditie Zilverschoon koppelt de mens in de stad opnieuw aan de natuur, en in het bijzonder aan wilde planten en 'onkruiden' die voor de mens nuttig zijn: de eetbare.

Expeditie Zilverschoon bestaat uit twee wandelingen van een uur, door verschillende stadsnatuurlijke terreinen in Maastricht. Tijdens de wandeling vertelt Janna Navis over de planten die kunnen worden geoogst, het landschap en de omstandigheden. Esther van de Pas vult aan met toepasselijke eetwetenswaardigheden. Na de wandeling verwerken de deelnemers in de Mobiele Keuken de verzamelde kennis en planten tot een smakelijke maaltijd.

Zondag 18 juni staan de Lage fronten op het programma. Deelnemers vertrekken om 13.00 uur en 16.00 uur vanaf Bureau Europa. Voor benodigde materialen en een afsluitende borrel wordt gezorgd. Wel een lange broek aandoen i.v.m. prikpreventie.

Lees hier meer iinfo over plaats, tijd, planten en recepten. Aanmelden kan via expeditiezilverschoon@gmail.com. Reserveer op tijd!

Datum: 18 juni 2017, om 13.00 uur en om 16.00 uur
Locatie: vertrek bij Bureau Europa
Taal: Nederlands
Toegang: € 2,50 p.p. (max. 15 personen per wandeling).