NL / EN
Project
Jaar
Type
Tentoonstelling

Landschap als Cult. Een andere kijk op onze natuur

28 november 2019 – 3 mei 2020
In de tentoonstelling Landschap als Cult. Een andere kijk op onze natuur staat de verhouding tussen mens en landschap, cultuur en natuur, op scherp. Het landschap om ons heen is altijd het podium van ons handelen geweest, maar zijn we dat podium niet bijna ontgroeid? Willen we of kunnen we ons nog wel verbonden voelen tot de natuur, nu steeds meer tot ons doordringt hoe desastreus de Mens haar behandeld heeft? Of voelen we ons toch meer genegen het landschap naar ons toe te trekken, of zelfs meer en meer weer in de natuur te staan?
Event

Museumnacht Maastricht VERPLAATST naar 30 oktober

30 oktober 2020
Op vrijdag 30 oktober 2020 vindt alweer voor de 5de maal Museumnacht Maastricht plaats: 13 kunst- en cultuurinstellingen - waaronder voor het eerst ook Theater aan het Vrijthof - brengen op uitzonderlijke wijze de wereld van kunst tot leven en verrassen jong en oud met een once-in-a-night-time programma.
Expeditie

Voyage No 1: Tour de Limbourg (B) AFGELAST

14 maart 2020
Na de lancering op 7 maart 2020, wordt de pilot-editie van Voyage Voyage georganiseerd op 14 maart voor een gesloten publiek. Met vertegenwoordigers uit het Maastrichtse culturele veld zoeken we collega's op in Belgisch Limburg.
Event en expositie

Lancering van het expeditieprogramma Voyage Voyage

7 – 15 maart 2020
Bureau Europa gaat op reis! Met het nieuwe programma Voyage Voyage wordt Bureau Europa, platform voor archtectuur en design een reisbureau. We organiseren interessante, uitdagende, verrassende excursies in de Euregio. Met telkens een andere invalshoek bezoeken we unieke, soms zelfs verlaten locaties en mooie expositieruimtes en -platforms buiten de Maastrichtse stadsgrenzen om kennis te maken met de culturele rijkdom van de Euregio.
Lezing

Stedenbouw in het Antropoceen - door Floris Alkemade AFGELAST

23 maart 2020
Op 23 maart organiseert Studium Generale in samenwerking met Bureau Europa, in het kader van de tentoonstelling Landschap als Cult. Een andere kijk op onze natuur een keynotelezing van Rijksbouwmeester Floris Alkemade over stedenbouw in het Antropoceen.

Bureau Europa gesloten ivm corona virus tot 1 juni