NL / EN
Project
Jaar
Type

Playboy Architecture, 1953-1979

29 september 2012 – 9 februari 2013
Tentoonstelling in samenwerking met Princeton University (NY) over hoe het tijdschrift Playboy architectuur en vormgeving als belangrijke instrumenten heeft benut voor het ontwikkelen van een nieuwe identitieit voor de Amerikaanse man.
Programma

Lezing over Louis Le Roy

21 maart 2013
Op 21 maart gaf Piet Vollaard, directeur Archined, een lezing over Fries kunstenaar, tuinman, filosoof Louis Le Roy, een van de belangrijkste propagandisten van de \'Wilde Tuin’ beweging. Debra Solomon en Mariska van den Berg (Urbaniahoeve) reageerden vanuit hun praktijk. Deze lezing opende het nieuwe seizoen van het Sphinxpark.
Programma

Lezing door DUS architects

23 april 2013
Op 23 april sprak Hedwig Heinsman van DUS architects (opgericht in 2004 door Martine de Wit, Hans Vermeulen en Hedwig Heinsman) over het werk en de ontwerpattitude van DUS.
Programma

Documentairereeks 'All Watched Over by Machines of Loving Grace'

9 juni 2013
Op zondagmiddag 9 juni vertoonde Bureau Europa alle drie delen van de documentairereeks 'All Watched Over by Machines of Loving Grace' (Adam Curtis, 2011) over zelforganiserende systemen, de politiek van het collectief en het opheffen of verdwijnen van het individu.

Lezing door Martijn de Waal

12 juni 2013
Op woensdag 12 juni organiseerden Architectuurcentrum TOPOS Maastricht en Bureau Europa een lezing van publicist en onderzoeker Martijn de Waal in het kader van de TOPOS-lezingenreeks ‘Raakvlakken’.

Radicale Lokaliteit; actueel potentieel

8 juni – 5 augustus 2013
Onlangs opende Bureau Europa voor het eerst zijn deuren in de Timmerfabriek voor de opening van de drieledige tentoonstelling: ‘Radicale Lokaliteit; actueel potentieel’. Met deze tentoonstellingsmanifestatie verricht Bureau Europa van 8 juni t/m 5 augustus onderzoek naar de betekenis van het lokale en de rol van architectuur in onze globaliserende wereld.

Tentoonstelling PARKers

31 augustus – 8 september 2013
Tentoonstelling in het Frontenpark: PARKers met cultureel nevenprogramma. Negen tijdelijke kunstwerken, bestaande uit installaties, sculpturen en een performance, een filmavond i.s.m. Lumière Cinema, locatietheater i.s.m. Nightscapes en een concert met vleermuisdetector i.s.m. Intro in situ.
Project PARKers
Programma

Black Transparency - The Right To Know In The Age Of Mass Surveillance

7 september – 3 november 2013
Tentoonstelling van ontwerp- en onderzoekstudio Metahaven over de vraag hoe informatie mondiaal is georganiseerd en welke plaats het begrip transparantie daarbinnen inneemt.
Programma

The Great Indoors Award 2013

1 september – 16 november 2013
The Great Indoors Award is een internationale, tweejaarlijkse prijsvraag op het gebied van interieurvormgeving. Op vrijdag 15 november zijn tijdens een feestelijke Award Ceremony de winnaars in de vier categorieën van The Great Indoors 2013 bekendgemaakt. The Great Indoors is een initiatief van FRAME magazine, Bureau Europa/platform voor architectuur, en Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur.
Programma

Minecraft

19 oktober 2013 – 7 januari 2014
Het project ‘Mijnspoorzoeker’ is in opdracht van Stadsregio Parkstad Limburg uitgevoerd. Het gewenste eindresultaat is een totaalconcept voor een nieuw te ontwikkelen hoogwaardige regionale toeristische verbinding tussen Nuth, Hoensbroek en Brunssum inclusief een daarbij horend uitvoeringsprogramma en passende globale kostenraming.
Programma

Crowd-funding actie "Adopt a Bee, Honey!"

1 oktober 2013 – 1 april 2014
In oktober zijn Bureau Europa en Bee Collective de crowdfundingactie ‘Adopt a bee, honey!’ gestart. De opbrengsten van deze actie zijn bestemd voor plaatsing van de Sky Hive Solar, twee bijenkasten op hoogte, in het Frontenpark. Met de Sky Hive Solar kan de bij naar Maastricht worden teruggebracht.
Programma

Frontenpark

15 september 2013 – 31 mei 2015
Eind april is door gedeputeerde Noël Lebens en wethouder Gerdo van Grootheest het officiële startsein gegeven voor de ontwikkeling van het Frontenpark. Bureau Europa verzorgt voor het komende jaar de programmering van het Frontenpark.
Programma
lezing

De Staat van Europa

 
Op woensdag 22 februari start bij Bureau Europa een nieuwe serie gesprekken met de titel 'De Staat van Europa'. In de serie De Staat van Europa onderzoeken we conditie van een continent.

Bureau Europa gesloten ivm corona virus tot 1 juni