NL / EN
Project
Jaar
Type

Salon: The Private House - recent projects

3 maart 2009
Discussie over de meest actuele ontwikkelingen rond het huis met architecten: Tony Fretton (Londen), Jacob van Rijs (MVRDV, Rotterdam), Don Murphy (VMX, Amsterdam). Gespreksleider: Wim van den Bergh (hoogleraar Architectuur RWTH Aken).
Programma

Changing Ideals: Re-thinking the House

4 november 2008 – 30 april 2009
Binnen ‘Changing Ideals: Re-thinking the House’ werden zeer uiteenlopende woonconcepten met elkaar geconfronteerd, van de Domus Cosmographica van het Mauritshuis tot aan de televisiecultuur van het Big Brother huis.
Programma

Workshop: Wil je met me trouwen?

13 – 16 juli 2009
In deze workshop van Alexander van Slobbe ontwierpen 21 studenten (ABK Maastricht en Design Academy Eindhoven) een bruidsjurk zonder dat er een naaimachine aan te pas kwam.
Programma

NL = Nieuwe Luxe

22 mei – 23 augustus 2009
Meer aandacht voor een nog onbekend potentieel van de productvormgeving. Dat is wat curator Alexander van Slobbe wilde bereiken met het project 'NL= Nieuwe Luxe'.
Programma

Michele de Lucchi

6 – 16 november 2009
'Casette a forma di casa' toonde 20 uit hout vervaardigde architectonische modellen, schetsen en foto's van De Lucchi. Deze tentoonstelling bracht een onderdeel van de meer autonoom artistieke ambitie van De Lucchi onder de aandacht.
Programma

The Great Indoors Designroute 2009

28 november 2009
In november 2009 stond Maastricht in het teken van The Great Indoors, tweejaarlijkse internationale designwedstrijd. Prijzen werden uitgereikt en een speciale designroute presenteerde de resultaten van The Great Indoors Workshops.
Programma

The Great Indoors Award 2009

27 – 29 november 2009
In november 2009 vond in Maastricht de tweede editie plaats van The Great Indoors, een tweejaarlijkse internationaal designevenement op het gebied van interieurontwerp. Naast een workshop- en lezingenprogramma kende een internationale vakjury vijf prijzen toe aan uitmuntende ontwerpen in vijf categoriën.
Programma

The Great Indoors Workshops 2009

27 – 29 november 2009
Ook tijdens The Great Indoors 2009 werden workshops georganiseerd voor studenten van academies uit Maastricht, Eindhoven, Aken en Genk. Deelnemers maakten in in drie weken een interieur vanuit het vraagstuk ' Changing Ideals'.
Programma

Rien ne va Plus

12 september 2009 – 10 januari 2010
'Rien ne va Plus' (Architectuur in tijden van crisis) en 'Reading Europe' (Een verzameling ideeën over architectuur en design). Resultaat van samenwerking met tijdschrift A10 in een onderzoek naar de mogelijke opdracht van architectuur.
Programma

Changing Ideals 2 The Sequel

19 december 2009 – 19 februari 2010
NAiM / Bureau Europa presenteerde onder de titel ‘Changing Ideals 2: The Sequel’ actuele maatschappelijke ontwikkelingen binnen de architectuur en vormgeving.
Programma
lezing

De Staat van Europa

 
Op woensdag 22 februari start bij Bureau Europa een nieuwe serie gesprekken met de titel 'De Staat van Europa'. In de serie De Staat van Europa onderzoeken we conditie van een continent.

Bureau Europa gesloten ivm corona virus tot 1 juni