NL / EN
Project
Jaar
Type

The Great Indoors Award 2007 Workshops

15 – 17 november 2007
90 studenten van de Design Academy Eindhoven, Academie Beeldende KunstenMaastricht, en Academie van Bouwkunst Maastricht namen deel aan vijf verschillende workshop, gegeven door de genomineerden voor de awards.
Programma
2009 →

Workshop: Wil je met me trouwen?

13 – 16 juli 2009
In deze workshop van Alexander van Slobbe ontwierpen 21 studenten (ABK Maastricht en Design Academy Eindhoven) een bruidsjurk zonder dat er een naaimachine aan te pas kwam.
Programma

The Great Indoors Workshops 2009

27 – 29 november 2009
Ook tijdens The Great Indoors 2009 werden workshops georganiseerd voor studenten van academies uit Maastricht, Eindhoven, Aken en Genk. Deelnemers maakten in in drie weken een interieur vanuit het vraagstuk ' Changing Ideals'.
Programma
2011 →

Workshop Time/Bank

17 september 2011
NAiM/Bureau Europa verzorgde een workshop over het concept Time Bank/Time Store en opende een tijdelijke Time Store.
Project RE-Action!
Programma
2013 →

Stad.Academie

29 november 2013
Bureau Europa is mede-initiatiefnemer van Stad.Academie. Stad.Academie is een tijdelijk leertraject voor stadmakers met belangstelling voor het transformerende proces van stadsontwikkeling. De ontwikkeling in onze steden, die in de huidige economische realiteit nagenoeg tot stilstand is gekomen. Daarnaast vergen actuele maatschappelijke tendensen zoals de terugtredende overheid en de participerende burger een nieuwe houding van hen die werkzaam zijn in en aan de stad. Door de lens van een aantal generieke thema’s zoals monumentaliteit, herbestemming & tijdelijkheid worden specifieke case studies in de Euregio uitgewerkt. Zo ontwikkelt het curriculum van de Stad.Academie nieuwe methodes, competenties en een discours om ondanks een stagnerende economie te zoeken naar alternatieve vormen van stedelijke animatie.
Programma
2014 →

THEATRE AS ARCHITECTURE TRAINING ACADEMY

25 – 26 januari 2014
Op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2014 vond de eerste TATA workshop plaats in Bureau Europa en de Mosa Fabriek. Op uitnodiging van multidisciplinair collectief TAAT kwam een groep van zes architecten en zes theatermakers bij elkaar om samen onderzoek te doen naar de beleving van tijd in een vormgegeven ruimte.
2015 →
workshop

Workshop: Grensoverschrijdende samenwerking in de Euregio

31 augustus 2015
Met als doel het bevorderen van Euregionale kennisdeling en grensoverschrijdende samenwerking, organiseert Bureau Europa meerdere sessies in samenwerking met een aantal creatieve ondernemers, als voorbereiding op het ISOCARP-congres (International Society of City and Regional Planners) in oktober. 5 juni jongstleden heeft de 1e bijeenkomst van New Economy, Old Borders plaatsgevonden. De eerste bijeenkomst stond in het teken van het delen visies van de verschillende deelregio’s. Hierbij kwam naar voren dat ondanks de verschillende belangen de noodzaak tot samenwerking wel degelijk aanwezig is.
0 →

Bureau Europa gesloten ivm corona virus tot 1 juni