NL / EN
Project
Jaar
Type

Cuypers: Architectuur met een Missie

18 oktober 2007
Lezing van Linda Vlassenrood over Cuypers als bevlogen architect met een missie. "Hij geloofde in een samenlevingsideaal, in een architectuur die de maatschappij kon veranderen, in het 'Gesamtkunstwerk' en in de neogotiek als enige gerechtvaardigde architectuurstijl."
Programma

P.J.H. Cuypers: Gebouw en Stad

8 november 2007
Lezing door Cuypersdeskundige Aart Oxenaar: "Pierre Cuypers ontdekt dat traditionele architectuurtypen niet meer zonder meer geïmplementeerd kunnen worden in de stad, maar dat de architect - wil hij een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren met zijn werk aan het straatbeeld - daarop moet reageren."
Programma

Over de houdbaarheid van een restauratie: een terugblik op de restauratie van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Maastricht.

22 november 2007
Honderd jaar na dato werd de restauratie van de Onze Lieve Vrouw Basiliek door diaken Régis de la Haye nader onder de loep genomen.
Programma
2008 →

De restauratie van Kasteel De Haar in Haarzuilens & Verder met Cuypers: de restauratie van het Rijksmuseum

6 januari 2008
Dubbellezing met als sprekers Cor Bouwstra & Anne van Grevenstein over de restauratie van Kasteel De Haar in Haarzuilens en de restauratie van het Rijksmuseum.
Programma

Het Huis van Cuypers

24 januari 2008
Lezing van Bernadette van Hellenberg Hubar over de kunstwerkplaats van de firma Cuypers & Stolzenberg, een modern equivalent van de middeleeuwse bouwloods.
Programma

P.J.H. Cuypers: architectuur met een missie

27 september 2007 – 3 februari 2008
De architect P.J.H. Cuypers (1827-1921), meester van de negentiende-eeuwse architectuur, staat in Nederland bekend om grote projecten als het Rijksmuseum (1876-1885) en het Centraal Station Amsterdam (1882-1889), maar ook om zijn enorme hoeveelheid kerken.
Programma

Dansvoorstelling Against Architecture

30 maart 2008
Choreograaf: Bruno Listopad & Korzo producties Dansers: Amaranta Velarde González en Angelina Deck
Programma
0 →

Bureau Europa gesloten ivm corona virus tot 1 juni