NL / EN
Project
Jaar
Type

Voyage No 1: Tour de Limbourg (B) AFGELAST

14 maart 2020
Na de lancering op 7 maart 2020, wordt de pilot-editie van Voyage Voyage georganiseerd op 14 maart voor een gesloten publiek. Met vertegenwoordigers uit het Maastrichtse culturele veld zoeken we collega's op in Belgisch Limburg.

Maastricht: Bureau Europa & Marres
Het programma opent bij Bureau Europa, waar directeur Floor van Spaendonck het Voyage-programma opent en een kleine groep rondleidt door de tentoonstelling Landschap als Cult. Een andere kijk op onze cultuur. De landschapstentoonstelling vormt meteen het inhoudelijk kader voor de rest van de dag. Na Bureau Europa volgt een korte stop bij Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur voor een flitsbezoek aan de tentoonstelling Yes, Please!

Genk: Labiomista
De groep vervolgt zijn weg naar Labiomista in Genk, een evoluerend kunstwerk over de mix van het leven. Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg, Genk, is Labiomista een unieke visie op het continu groeiende werk van kunstenaar Koen Vanmechelen. Cultuur en natuur, orde en chaos aan elkaar verbonden. Na een rondleiding door Labiomista wordt een kleine lunch aangeboden.

Hasselt: Z33
Halverwege de middag voltrekt de reis zich richting Hasselt, waar het nieuwe gebouw van Z33 openen zal met maar liefs drie tentoonstellingen, waaronder Birds of a Feather – Currents #7. Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van jonge kunstenaars die net hun opleiding hebben afgerond in België, West-Duitsland en Zuid-Nederland. Z33 organiseert daarom ook artist talks samen met Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur en de tentoonstellingen worden in preview opengesteld met korte rondleidingen.

Na koffie en vlaai reist de groep rond 18.00 uur weer af naar het Maastrichtse.

Deze pilot-editie van Voyage Voyage wordt ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Brussel. 

Datum: 14 maart 2020, 10.00 uur – 18.00 uur
Vertrekpunt: Bureau Europa, platform voor architectuur en design
Let op: dit programma is uitsluitend voor genodigden. Volgende Voyages zijn wel open voor publiek.