NL / EN
Project
Jaar
Type

Presentatie van de plannen voor Belvédère/Sphinxkwartier

14 juni 2016
Je hoort en ziet de naam steeds vaker: het Sphinxkwartier. Maar over welk gebied in Maastricht gaat het nou precies en wat is het verhaal en idee achter dit nieuwe stadsdeel? Tijdens dit Sphinxmoment presenteert Toos Hofstede (van Viastory) het verhaal van het ‘Sphinxkwartier'. Maar met alleen het juiste verhaal ben je er nog niet. Het gebied moet vooral gaan leven. En het liefst nu al, voor en tijdens de vele geplande veranderingen.

Succesvolle gebiedsontwikkelingen als Strijp-S en het Westergasterrein tonen aan dat je een gebied op de kaart kunt zetten, door al tijdens de transformatie actief te programmeren. Bureau Europa, platform voor architectuur en design, schrijft in een Plan van Aanpak hoe dit ook voor het Sphinxkwartier kan gaan werken. Namens Bureau Europa zal Loes van Oort deze aanbevelingen toelichten

Alvast een tipje van de sluier oplichtend over één van de aanbevelingen uit het rapport van Bureau Europa: tijdens de bijeenkomst kunnen jullie kennismaken met Tom Goossen, de nieuwe programmeur voor het Sphinxkwartier.

Datum: 14 juni, 14:30 - 16:00 uur
Taal: Nederlands
Locatie: Infocentrum Belvédère, Fenikshof 1 (via Boschstraat door de poort bij Eifelgebouw)
Toegang: gratis

Plan van Aanpak

Toon meer