NL / EN
Project
Jaar
Type

l'Art pour Elkaar - Stedelijk verhalenvertelfestival

10 november 2018
Zaterdag 10 november is Bureau Europa het episch centrum van een nieuw cultureel festival, waarbij het vertellen van verhalen en de beleving van de stad centraal staan.

Ontwerpers, architecten, kunstenaars leggen veel betekenis in hun werken. Iets dat voor anderen soms moeilijk te lezen of te ervaren is. Door het vertellen van verhalen over het werk/ontwerp wordt dit eenvoudiger te begrijpen en komt de relatie tussen amateur en professional, kunstenaar en toeschouwer, ontwerper en object én architect en stad centraal te staan. Verhalen en woorden geven betekenis aan de dingen.

Op zaterdag 10 november is er door heel Maastricht van alles te beleven: er worden ateliers opgesteld en lezingen gegeven en er worden events georganiseerd bij buurtbewoners in de diverse wijken, bij TOUT Maastricht, Boekhandel Dominicanen, Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur, Van Eyck Academie, de Toneel Academie Maastricht en andere faculteiten van Hogeschool Zuyd.

Vanuit Bureau Europa, waar een studio wordt ingericht, vertrekken 'small', 'medium' en 'large' rondleidingen door door de stad, onder leiding van prominente culturele ambassadeurs.

Meer informatie volgt zo snel mogelijk.
Wil je nu al meer weten? Stuur dan een e-mail met je vraag naar: lart-pour-elkaar@bureau-europa.nl

Beeld: Studio Noto en Studio Eikenhorst

Toon meer