NL / EN
Project
Jaar
Type

Duo-lezing: Jalila Essaïdi en Mike Thompson

15 november 2016
Op 15 november zijn Jalila Essaïdi en Mike Thompson te gast bij Bureau Europa. Ze zullen laten zien hoe samenspel tussen technologie, wetenschap, kunst en ontwerp leidt tot innovatie op nieuwe gebieden.

Jalila Essaïdi is bio-kunstenares en wetenschapper. De Eindhovense werd beroemd toen ze erin slaagde met de zijde van een tropische spin een kogelwerende huid te maken. Jalila startte in 2012 een bio-art laboratorium op Strijp-T. BioArt Lab stimuleert innovatie, faciliteert ondernemerschap en leidt tot nieuwe bio-materialen, start-ups en crossover talenten.


Mike Thompson is kritisch ontwerper, researcher en educator, en aangetrokken tot de duistere hoeken van technologisch onderzoek. In 2014 was Mike, samen met Susana Cámara Leret, mede-oprichter van Thought Collider, een experimenteel, critical art/design onderzoeksbureau gebaseerd in Amsterdam. Hun werk focust op het exploreren van de betekenissen en waarden die kunnen worden afgeleid uit alternatieve manieren van ervaren van gebouwde omgevingen, gemotiveerd door opkomende technologieën.

Datum: 15 november, 20:00 - 22:00 uur
Toegang: gratis
Taal: Engels
Locatie: Bureau Europa

Toon meer