NL / EN
Project
Jaar
Type

Club Céramique: programma en activiteiten

30 november 2010 – 27 maart 2011
Heden, verleden en toekomst van Maastrichtse wijk Céramique werden verbeeld in Club Céramique met diverse activiteiten en evenementen.

Voorbeelden van activiteiten/evenementen rond 'Club Céramique'

In het kader van Club Siza:

'Het Ideale Wonen': minitentoonstelling met unieke meubels van Álvaro Siza, speciaal ontworpen voor het penthouse van de Toren van Siza.

'De binnenwereld van Céramique', rondleidingen door verschillende appartementen in de wijk Céramique.

In het kader van Piazza Céramique 2060:

Salon/interactief vraaggespek met Jo Janssen, architect van Piazza Céramique, met Christian Kieckens, architect van Allogio Giardino, en met Hary Gulikers, architect van La Forme.

In het kader van Club Camera:

Het fotografenduo Anuschka Blommers en Niels Schumm interpreteerde verschillende interieurs met fotowerken in de publieke ruimte van Céramique. Deze foto's waren op grote borden in de openbare ruimte van de wijk te bezichtigen. 

In het kader van Terras Céramique:

Workshop 'Ecologisch tuinontwerp voor een balkon of dakterras' door Frank Bruggeman.

Presentatie met privéfoto's van inrichting dakterras op Céramique.

In het kader van Bar CC:

'Onzichtbare Steden':stadsverhalen van Tim Prins/Studio Stad om bij weg te dromen.

Workshop Cocktails shaken met Shake & Serve.

Bridgemiddagen,georganiseerd door bewoners van de wijk.

In het kader van Herenkamer Céramique:

'De totstandkoming van Céramique': foto's, schetsen en film over ontstaansgeschiedenis van de wijk (bijdragen architectenbureau Jo Coenen & Co, Huub Smeets, CEO Vesteda, Collectie Centre Céramique en van Even & van Even Mediaproducties)

Beamerpresentatie met privéfoto's over de ontwikkeling van de wijk Céramique vanaf 1977 t/m heden en foto's van de geschiedenis van de Hoeg Brök.

Workshop'Mapping/Céramique opnieuw in kaart gebracht' met Academies Beeldende Kunsten en Bouwkunst Maastricht, RWTH Aachen en PHL Hasselt.

Vesteda Congres: ‘Céramique, een voorbeeld van Europese gebiedsontwikkeling'. Een evaluatie van en reflectie op stadsdeel Céramique. Sprekers: Huub Smeets (Vesteda), Jo Coenen (Jo Coenen & Co Architects), Bob van Reeth (AWG Architecten), Jaco Meuwissen (3W), Bjarne Mastenbroek (SeArch), Frits van Dongen (De Architekten Cie), Jacques Costongs (wethouder gemeente Maastricht), Guus Beumer (NAiM/Bureau Europa). 

Uitgifte van 'Céramique Special' in het kader van 23 jaar Céramique. In samenwerking met cultureel magazine Zuiderlucht, december 2010.

Grafische vormgeving: Experimental Jetset

Beeld

Toon meer