NL / EN

Academie Beeldende Kunsten Maastricht

De kunstacademie in Maastricht bestaat uit drie afdelingen, namelijk; Fine Arts & Design, Architecture en Media Design & Technology. 

 

www.zuyd.nl

Academie van Bouwkunst Maastricht

De Academie van Bouwkunst te Maastricht is een Masteropleiding en leidt op tot ‘Master in Architecture’.

 

www.zuyd.nl

The Artist and the Others

The Artist and the Others ondersteunt jonge creatievelingen gedurende hun carrière in het culturele veld. 

 

www.theartistandtheothers.nl

Camille Oostwegel Groep

Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants is een familiebedrijf dat bekend staat om haar Limburgse gastvrijheid, culinair vakmanschap & savoir vivre.

 

www.chateauhotels.nl

CNME

CNME is het centrum voor cultuur- en milieueducatie in Maastricht.

 

www.cnme.nl

Common Knowledge

Common Knowledge is een maandelijkse serie die ruimte biedt voor het uitwisselen voor ideeën, kennis en ervaring ter ondersteuning van het cultureel ondernemerschap. 

 

www.common-knowledge.co

Design Academy Eindhoven

DA Eindhoven beschouwt onderwijsvernieuwing, kennisontwikkeling en onderzoek van grootste belang.

 

www.designacademy.nl

FabLab Maastricht

FabLab (Fabrication Laboratory) is een werkplaats met computergestuurde prototyping machines, waarmee gebruikers hun ideëen kunnen omzetten naar tastbare producten.

 

www.fablabmaastricht.nl

FashionClash

FashionClash is een internationaal en interdisciplinair modeplatform met een focus op de nieuwe generatie ontwerpers.

 

www.fashionclash.nl

Frame magazine

Frame magazine is 's werelds meest toonaangevende interieur-ontwerp publicatie.

 

www.frameweb.com

Gemeente Maastricht

De provincie hoofdstad Maastricht ligt tussen de Limburgse heuvels, in het hart van een Euregio van 4 miljoen mensen die in 3 landen wonen en 4 talen spreken.

 

www.maastricht.nl

Het Geluid

Het Geluid produceert en creëert haar muziektheatervoorstellingen in eigen beheer en heeft daarmee een uitgesproken artistieke handtekening.

 

www.hetgeluidmaastricht.nl

 

iArts Maastricht

Het bachelorprogramma iArts, dat staat voor interdisciplinary Arts, legt een brug tussen kunst, wetenschap en ondernemerschap. 

 

www.iartsmaastricht.com

IBA Parkstad

IBA (Internationale Bau Ausstellung) zoekt naar innovatieve, toekomstgerichte projecten die duurzaam van betekenis zijn voor de ontwikkeling van een stad of gebied.

 

 

www.iba-parkstad.nl

Jan van Eyck Academie

De Van Eyck is een open, meervoudig instituut voor post academisch talentontwikkeling. 

 

www.janvaneyck.nl

Landbouwbelang

Het landbouwbelang is een autonome freezone in Maastricht voor muziek, kunst en cultuur.

 

www.lbbm.nl

Lumière Cinema

Lumière Cinema dé plek voor de bijzondere film in Maastricht: van arthouse tot wereldcinema, van documentaires tot klassiekers.

 

www.lumiere.nl

Marres

Met tentoonstellingen, lezingen, onderzoek en publicaties verkent Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur de beeldende kunsten in de breedste zin van het woord.

 

www.marres.org

Maurer United Architects

Maurer United specialiseert zich het onderzoeken en herdefinieren van de grenzen van het architectonische ontwerpveld.

 

www.maurerunited.nl

MMIA

Aan de Master Interior Architecture (MMIA) leer je op basis van eigen ideeen en artistieke visie een concept voor een ruimte te ontwikkelen en te realiseren.

www.zuyd.nl

Monnik

Monnik onderzoekt de geschiedenis en de toekomst van het werken, (her)creeert het milieu, en brengt de ervaring van de kunstmatige omgeving subjectief in kaart.

www.monnik.org

Mosa

Mosa is een Nederlandse tegelproducent met meer dan 130 jaar ervaring die voortdurend verrast met onderscheidende tegelconcepten voor wanden, vloeren, gevels en terrassen.

 

www.mosa.nl

Muziekgieterij

De Muziekgieterij is een centrum voor popmuziek in Maastricht. Het poppodium is sinds 2013 gevestigd in de Timmerfabriek naast Bureau Europa.

 

www.muziekgieterij.nl

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut wil de veranderende wereld in kaart brengen en zichtbaar maken en tegelijkertijd de discussie hierover bevorderen voor zowel het professionele ontwerpveld als een breder publiek.

 

www.hetnieuweinstutuut.nl

PREMIUM, Universiteit Maastricht

Het honoursprogramm PREMIUM biedt masterstudenten van de Universiteit Maastricht de kans om te werken aan een real-life case voor een bedrijf, gouvernementele organisatie of NGO in een multidisciplinaire setting.

 

www.maastrichtuniversity.nl

Provincie Limburg

Als provincie van Nederland én als Europese regio heeft Limburg duidelijk een eigen profiel. De sociaal-economische ontwikkelingen die zich hier in de afgelopen decennia hebben voltrokken, brachten tevens een proces van verandering en vernieuwing op gang.

 

www.limburg.nl

RWTH, Aachen University

De Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule in Aken behoort met meer dan 40.000 studenten tot de grootste technische universiteiten in Duitsland en Europa.

 

www.rwth-aachen.de

SCHUNCK*

Het culturele aanbod van SCHUNCK* toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Heerlen.

 

www.schunck.nl

Stichting DOEN

De wereld is rijk aan mensen die risico’s durven nemen om hun vaak baanbrekende ideeën tot leven te brengen en daarmee anderen inspireren. DOEN biedt deze mensen financiële ondersteuning om hun initiatief waar te maken en brengt hen met elkaar in contact.

 

www.doen.nl

Stichting Elisabeth Strouven

Stichting Elisabeth Strouven verleent hulp en bijstand en draagt bij aan het welzijn en de ontwikkeling van burgers en samenleving in Maastricht en omstreken.

 

www.elisabethstrouven.nl

Stichting Maastricht Vestingstad

SMV onderzoekt de vestingwerken van Maastricht en stelt zoveel mogelijk in het werk om deze unieke vestingwerken te behouden en te restaureren.

 

www.maastrichtvestingstad.nl

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Stimuleringsfonds ondersteunt ontwerpers en makers met (inter)nationale projecten, culturele instellingen met een- of meerjarige programma's en talenten in de creatieve industrie.

 

www.stimuleringsfonds.nl

Technische Universiteit Delft

De TU Delft werkt samen met vele andere onderwijs- en onderzoeksinstellingen in binnen- en buitenland en staat bekend om onze hoge standaard van onderzoek.

 

www.tudelft.nl

Technische Universiteit Eindhoven

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering science & technology.

 

www.tue.nl

TOPOS

TOPOS draagt door middel van verschillende activiteiten bij aan het bevorderen van een gunstig architectuurklimaat in Maastricht en omgeving.

 

www.topos-maastricht.nl

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar vernieuwende en stimulerende onderwijs en de internationale en/of Europese oriëntatie. 

 

www.maastrichtuniversity.nl

Very Contemporary

Art does not need a common language, it is international by itself. The association of fourteen institutions in the Meuse-Rhine Region is therefore as contemporary as the art they present.

 

www.verycontemporary.org

Z33

Z33 is een huis voor actuele kunst. Z33 maakt projecten en tentoonstellingen die de bezoeker aanmoedigen om op een nieuwe manier naar dagdagelijkse dingen te kijken. 

 

www.z33.be