VACATURE

Bureau Europa zoekt een Programmamedewerker (24 - 32 uur)

22 september 2023

De Programmamedewerker is verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van de (rand)programmering en kleine presentaties van Bureau Europa. Je maakt deel uit van het kernteam en zorgt voor de wekelijkse communicatie, gedeeltelijke totstandkoming van onze lezingen, workshops en wandelingen. De Programmamedewerker overziet de agenda en heeft gedeeltelijke verantwoordelijkheid voor inzet van mensen en middelen. Je produceert de evenementen en werkt nauw samen met het team.

Gezamenlijk met de directeur en de rest van het team maak je een wezenlijk onderdeel uit van het museum, ben je een gezicht bij ontvangsten, vertegenwoordig je het museum bij samenwerkingen en werk je inhoudelijk en praktisch mee aan de realisatie van het aanbod.

Wie wij zijn

Bureau Europa opereert als museum en als platform voor netwerken met een programma waar tentoonstellingen, lezingen, workshops, rondleidingen door de stad en andere discursieve activiteiten op het gebied van architectuur, stedenbouw en vormgeving plaatsvinden. Vanuit een maatschappelijk perspectief wil Bureau Europa kennisproductie en talentontwikkeling bevorderen binnen het culturele domein. Deze doelstellingen krijgen vorm in culturele projecten binnen het instituut en in de openbare ruimte. Bureau Europa richt zich primair op de gedeelde sociale agenda van Europa en de Euregio Maas-Rijn.

Met haar programma ambieert Bureau Europa de analyse van de ontworpen omgeving te activeren en uit te breiden door middel van samenwerkingsverbanden en projecten die nieuwe verhalen vertellen over onze steden, het ontwerp en de omgeving.

Bureau Europa werd in 2006 opgericht als NAi Maastricht, een dependance van het voormalige Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam. Sinds 2013 opereert de organisatie onafhankelijk als Bureau Europa, platform voor architectuur en design.

Wat maakt dit een leuke functie

Je bent betrokken bij het creatieproces van de presentaties, we bieden een diversiteit aan activiteiten en dat maakt het werk ontzettend gevarieerd, het team is klein en flexibel. Het salaris is conform de cao Sociaal Werk en bijbehorende arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding, vakantiegeld ea.

Wat we zoeken

  • Je hebt ervaring in de productie van activiteiten en presentaties en affiniteit met architectuur en design en Limburg;
  • Je bent punctueel, een organisatietalent en weet anderen ook aan afspraken te houden;
  • Je hebt oog voor mens en detail;
  • Je hebt ervaring met het opstellen en bewaken van projectbegrotingen;
  • Je hebt een ondernemende instelling en vindt het leuk om mee te denken over Bureau Europa;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • We zijn op zoek naar iemand die zich verbonden voelt met de visie van Bureau Europa;
  • Je gaat samenwerken in een flexibel team in een inspirerend gebouw midden in Maastricht.

Reageren
Graag zien we je motivatiebrief en CV tegemoet: info@bureau-europa.nl

Inlichtingen
Voor informatie over de functie kun je schriftelijk, per mail, contact opnemen met Floor van Spaendonck, f.vanspaendonck@bureau-europa.nl.

Solliciteer voor 14 oktober 2023!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.