Curatorrondleidingen door Bevroren Muziek

Met curator Remco Beckers door de expo

12 januari 2023

Muziek en architectuur spreken dezelfde taal van ritme, contrast, verhouding, dynamiek en harmonie. De componist en de bouwmeester inspireren elkaar al eeuwenlang. Van het nabootsten van natuurgeluiden tot fascinatie voor de menselijke stem, zelfs de moderne elektrische omgeving van de 21e eeuw is een bron van inspiratie voor moderne geluidskunstenaars. Muziek kent ook zijn eigen architectuur: van het ontwerp van instrumenten tot de esthetiek van het notenschrift zelf. De mens is een stemvork die harmonie intuïtief aanvoelt - in de muziek, maar ook in de architectuur. In de tentoonstelling Bevroren Muziek wordt de vormgeving van ruimte en geluid onderzocht met interactieve installaties, kunst, film en muziek, architectuurtekeningen en maquettes.

Curatorrondleidingen
Geïnteresseerd in een rondleiding? Curator Remco Beckers neemt je mee door de tentoonstelling op:

  • Zaterdag 28 januari, 14.00 uur (NL) en 15.30 uur (ENG)
  • Zaterdag 18 maart, 14.00 uur (NL) en 15.30 uur (ENG)
  • Zaterdag 27 mei, 14.00 uur (NL) en 15.30 uur (ENG)

De rondleiding gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen. Meld je aan met een bericht aan info@bureau-europa.nl.

Staat je voorkeursdatum er niet bij? Schrijf naar info@bureau-europa.nl en informeer naar de mogelijkheden.