Nederlandse Dansdagen 2022

Wandel mee met de Blind Spot-tour, in samenwerking met Bureau Europa

31 augustus 2022

De Nederlandse Dansdagen heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een festival voor grensoverschrijdende dans. Grenzen vervagen tussen disciplines en genres, tussen choreograaf en danser, tussen performer en publiek, tussen podium en publieke ruimte, en tussen landen. Met Bureau Europa heeft choreograaf Jelena Kosti? een wandel/dans-route uitgestippeld langs de Blind Spots van het Sphinxkwartier in Maastricht.

In een wereld waarin we omringd worden door prikkels, sluiten we onze zintuigen vaak af. In Blind Spot: Maastricht maakt choreograaf Jelena Kostić zichtbaar en voelbaar wat zich voor onze ogen bevindt. In een theatrale wandeling vol contrasten komen de stedelijke omgeving en dans samen om de blik te openen.  

Met een koptelefoon op maken bezoekers van Blind Spot een wandeling door het rauwe Sphinxkwartier, die begint bij de Blanche Dael Branderij en eindigt op het Misericordeplein in het Statenkwartier. In de verschillende choreografieën speelt Jelena met onze ideeën en verwachtingen over ruimte.

Choreograaf Jelena Kostić creëert speciaal voor de Nederlandse Dansdagen een geheel nieuwe ervaring voor Maastricht. Met een danstaal die sterk beïnvloed wordt door freerunning en de rauwe industriële omgeving van het Sphinxkwartier, toont Jelena de stad vanuit een nieuw perspectief.  De danswandeling is totstandgekomen met de hulp van Bureau Europa.

Op 1 oktober en op 2 oktober zijn er meerdere mogelijkheden om mee te wandelen. Koop tickets via de website van de Nederlandse Dansdagen.