Wandel met een gids

Themawandelingen door Maastricht

28 augustus 2022

Tijdens de lockdowns, toen de straten onnatuurlijk uitgestorven waren en onze mogelijkheden beperkt, hebben we de stad en het land op andere manieren leren bekijken. Waar er geen mensen meer zijn om onze blik op te werpen, zijn er wel de architectuur en de omgeving die ons opeens meer is gaan opvallen. Bureau Europa is gaan investeren in het uitzetten van architectuurwandelingen: elke maatschappelijke ontwikkeling laat zijn sporen na in het ontwerp van onze steden, gebouwen en landschappen. Al wandelend kom je tot dat inzicht met een fysieke activiteit.

Per tentoonstelling schrijft Bureau Europa een stadswandeling die je de stad op een andere manier leert bekijken: van de vele vingers die bouwmeester Jo Coenen in de architectonische pap heeft gehad tot de blijvende invloed van een aantal spraakmakende dames op de Maastrichtse maatschappij; van de schitterende geschiedenis die schuilgaat onder het doffe zink in de straten en op de daken, tot de eeuwenoude tradities van verstoppen, verschuilen en verschansen maar Maastricht zijn identiteit lang aan ontleende; van natuurwandelingen over de herstelde landschappen rond het Bunderbos tot de wispelturige relatie tussen de Maastrichtenaar en zijn rivier.

 

Meld je aan
Tijdens het Monumentenweekend op 10 en 11 september kun je al aan een aantal wandelingen meedoen. Daarna zullen nog op een aantal zaterdagen wandelingen plaatsvinden:

  • Zaterdag 24 september, 11.00 uur: De Vrouwen van Maastricht
  • Zondag 25 september, 11.00 uur: In de voetsporen van Jo Coenen
  • Zaterdag 8 oktober, 11.00 uur: The Zinc Identity of Maastricht (NB: Engels)
  • Zaterdag 22 oktober, 11.00 uur: In geval van nood! Verstoppen, verschuilen en verschansen in Maastricht
  • Zondag 23 oktober, 14.00 uur: De Vrouwen van Maastricht
  • Zaterdag 5 november, 14.00 uur: The Zinc Identity of Maastricht (NB: Engels)
  • Zondag 6 november, 14.00 uur: In de voetsporen van Jo Coenen
  • Zaterdag 19 november, 14.00 uur: In geval van nood! Verstoppen, verschuilen en verschansen in Maastricht

Wil je meewandelen? Bestel je ticket online à €7,- p.p. Mensen met een kleine portemonnee zijn welkom via info@bureau-europa.nl naar de mogelijkheden te informeren.

Staat er geen beschikbare datum bij? Schrijf gerust een mail en vraag een wandeling aan (minimaal 5 personen).