The Maker is Present

25 mei 2022

Op 24, 25 en 26 juni zijn de makers en kunstenaars die deelnemen aan de expo Prepper Paradise aan het woord tijdens The Maker is Present bij Bureau Europa.

In een divers programma aan interviews, rondleidingen en wandelingen krijg je de unieke kans kennis te maken met de makers. Ze vertellen hun interpretaties van de esthetiek van de dystopie en hoe hun werken in de narratief van de tentoonstelling van gastcurator Ward Janssen passen. Deelnemende kunstenaars zijn Stine Deja, Rustan Söderling, Kostis Stafylakis en Theo Triantafyllidis, Dennis de Bel, Meeus van Dis en Sam Nemeth.

In Prepper Paradise onderzoeken we de verbeelding van het voorbereiden op onzekere toekomsten, of die nu door geopolitieke chaos, oorlog of klimaatverandering komen. Aan de hand van het werk van ontwerpers, kunstenaars, wetenschappers en architecten wordt het luxe, ethieke en doe-het-zelf-karakter van de preppercultuur een design fiction debat waarin visuele utopieën voor dystopische tijden worden voorgesteld.

De tentoonstelling is nog tot en met 14 augustus te bezichtigen bij Bureau Europa.