Bureau Europa in 2020

de plannen voor 2020

1 januari 2020

Bureau Europa start 2020 met het openen van de deuren voor de talenten in Limburg door verschillenden trajecten in huis op te starten gericht op de ontwikkeling van nieuwe programma’s, publieksontwikkeling en educatie.

Studenten bij Bureau Europa
Bureau Europa geeft dit voorjaar ruimte en een extra impuls aan ontwikkeling en samenwerking met opleidingen en studententrajecten.

Er zijn vijf trajecten waarmee dit jaar start;

Publieksontwikkeling en onderzoek met studenten van het MA-programma Arts & Heritage van Universiteit Maastricht;
wekelijkse Antropoceen colleges van Maastricht Academy of Media Design & Technology (MAMDT) voor de minor Intervention Design;
iArts studenten ontwerpen en kanaliseren nieuwe (virtuele) connecties tussen publiek, cultuur en de stad.
Hussein Al Khayat zal als in-house stagiair aan een bijzondee projection mapping werken waarmee de Timmerfabriek in beeld koppeld wordt aan om de industriële omgeving van het Sphinxkwartier.
En als klap op de vuurpijl werken de compositiestudenten van het Conservatorium Maastricht aan bijzondere muziekwerken bij de huidige tentoonstelling Landschap als Cult. De composities worden opgevoerd tijdens de Museumnacht Maastricht op 17 april.
Extra programmamiddelen; verhalen vertellen, professionalisering en op pad
Bureau Europa heeft rond de jaarwisseling het goede nieuws gekregen dat een aantal extra projecten in 2020 doorgang kunnen vinden. Deze aanvullende programmering en middelen vormen de opmaat naar de nieuwe cultuurprogrammering die vanaf 2021 zal gaan lopen. Het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie investeert in Bureau Europa’s professionalisering. Er kunnen zo verdere verbeteringen aan het gebouw en aan de organisatie getroffen worden.

Daarnaast heeft de de Gemeente Maastricht groen licht gegeven aan de derde editie van het urban storytellingfestival 'Once Upon A Town', dat dit jaar in het teken zal staan van ‘Maastrichtse Manieren’ een blik achter de schermen van de kunstpraktijk, bewoners en makers in Maastricht: kortom hoe maken wij Maastricht,

Ten slotte verheugen we ons binnenkort een nieuwe projectlijn te lanceren. Het Stimuleringsfonds steunt ons namelijk ook met het excursieprogramma 'Voyage, Voyage, Voyage' dat in het voorjaar van start zal gaan.