Expeditie Zivlerschoon en de Mobiele Keuken

29 April 2018

Al eens hondsdraf gegeten, melganzenvoet of zilverschoon? Op zondag 29 April laten kunstenaars Janna Navis en Esther van de Pas je tijdens Expeditie Zilverschoon kennismaken met de eetbare wilde planten van Maastricht.

Expeditie Zilverschoon koppelt de mens in de stad opnieuw aan de natuur, en in het bijzonder aan wilde planten en 'onkruiden' die voor de mens nuttig zijn: de eetbare. Eetbare natuur leren kennen, verzamelen en ter plekke bereiden is de kern van ons idee. Tijdens de wandeling van een uur vertelt Janna Navis over de planten die we oogsten, het landschap en de omstandigheden. Esther van de Pas vult aan op het gebied van toepasselijke eetwetenswaardigheden. Na de wandeling verwerken we gezamenlijk de verzamelde kennis en planten in een smakelijke maaltijd op de Mobiele Keuken.

Zondag 29 april staan de Lage Fronten op het programma. We verzamelen vanaf 13.30 uur bij Bureau Europa, en vertrekken om 14.00. Voor benodigde materialen wordt gezorgd. Wel een lange broek aandoen, sommige planten kunnen immers flink prikken.

Voor meer info over plaats, tijd, planten en recepten kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van Expeditie Zilverschoon. Aanmelden kun je je via expeditiezilverschoon@gmail.com. De kosten voor deelname zijn €7,50. Reserveer op tijd, uiterlijk tot 27 april!

Datum: zondag 29 april, 13.30 – 17.00 uur
Locatie: verzamelen bij Bureau Europa
Taal: Nederlands
Toegang: € 7,50 p.p. (max. 15 personen per wandeling)

NB Trek voor het comfort een lange broek aan