Contested Waters

20 juni 2015

Ter gelegenheid van Roze Zaterdag heeft Bureau Europa muziektheatergezelschap Het Geluid Maastricht uitgenodigd het fenomeen 'otherness' (anders zijn) te onderzoeken.

Contested Waters
Een heterotopische ervaring voor de weinig homogene mens

Met de stad als metafoor gaat de voorstelling in op constructen en normeringen die berusten op onze eigen identiteit. Hoe ploetert de mens zich met al zijn eigenheid door een zee van hetzelfde? Hoe tonen we ons in de publieke ruimte? Waar en hoe geven wij ruimte aan elkaars "otherness" (anders zijn) en hoe zien wij dat vertaald in de stad, woningen, producten, organisaties en de relaties die wij bouwen? Waar in ons leven is er ruimte voor fluïditeit?

Kom het vloeibare ervaren en drijf met ons mee naar een andere plek, laat de tijd ons transformeren van performance naar concert. Kom luisteren en dobberen op mooie gedachten in ons zwembad, een uitgelezen plek om eventjes te ontsnappen aan onze ogenschijnlijk vastomlijnde identiteit.

Neem je zwemspullen mee, je wordt niet thuisgebracht.

De performance vindt plaats in het zwembad van Club Pelikaan Maastricht. Voel je vrij mee te dobberen op de klanken van de live gespeelde minimal music.

Performers: Gable Roelofsen & Philippine Hoegen
Pianist: Dorine Diemer
Muziek: John Adams
Regie: Romy Roelofsen
Concept: Het Geluid, Bureau Europa, Philippine Hoegen
Foto credits: Daniel Mulder
Grafisch ontwerp: Bart de Baets

Datum en tijdstip: zaterdag 20 juni om 19.00 uur en 21.15 uur.

Taal: Nederlands/Engels.

Entree: € 8,50, kaartjes kunnen worden besteld via info@bureau-europa.nl

Locatie
De voorstelling wordt gehouden in Club Pellikaan, Dousbergweg 4, 6216 GC Maastricht.

Vervoer naar de locatie
Voor vervoer naar en van Club Pellikaan wordt gezorgd: om 18.15 uur en 20.30 uur vertrekt er een bus bij de halte Mosae Forum/hoek Kesselskade (bij de witte tent).

Uiteraard is het ook op mogelijk om op eigen gelegenheid te komen. Meedobberen? Dan raden wij aan om twintig minuten voor aanvang aanwezig te zijn, zodat er voldoende tijd is om de zwemspullen aan te trekken.

Contested Waters

de voorstelling op 20 juni