NL / EN
Project
Jaar
Type
event

TEFAF Pop-up hotel 'To Many Places'

10 maart – 19 februari 2017
Van 10 tot en met 19 maart verandert Bureau Europa, platform voor architectuur en design, in het TEFAF Pop-up Hotel. In samenwerking met The Student Hotel - onze nieuwe overburen - en ontwerpster Emmy Polkamp is een bijzonder programma ontwikkeld.
lezing

Transformatie van de ENCI

19 januari 2017
De aanleg van de trap aan de Luikerweg is een belangrijke mijlpaal in de transformatie van de ENCI-groeve. Na bijna honderd jaar wordt de groeve in 2017 weer toegankelijk gemaakt voor publiek.
Tentoonstelling

Maasparadox: culturele veerkracht in tijden van klimaatverandering

5 november 2016 – 22 januari 2017
Water is voor ons zowel een vloek als een zegen. We zijn ervan afhankelijk voor drinkwater, landbouw, en recreatie, maar het veroorzaakt ook overstromingen. Nederland heeft een lange traditie in ontwerpen met water, maar helpt die kennis ons om voorbereid te zijn op de toekomst? Maasparadox is een tentoonstelling waarin ontwerpers, kunstenaars, en bewoners nadenken over de invloed van de klimaatverandering op het leven van mensen in de Maasregio.
rondleiding

Curator tour door Maasparadox

22 januari 2017
Op zondag 22 januari geeft Han Dijk, co-curator van Maasparadox, een publieke rondleiding door de tentoonstelling Maasparadox. Han is oprichter en directeur van POSAD, een stedenbouwkundig ontwerpbureau voor ruimtelijke planning en strategie.

Bureau Europa zoekt per 1 maart een projectleider (0,4 fte)

5 januari – 10 februari 2017
Bureau Europa is op zoek naar iemand (M/V) met organisatorische ervaring en ambitie in de culturele sector. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de lezingen, debatten en andere presentatie-activiteiten van Bureau Europa.
duo lezing

De Staat van Europa, duolezing door Stephan Petermann - OMA/AMO en David Mulder - XML

22 februari 2017
Op woensdag 22 februari start bij Bureau Europa een nieuwe serie gesprekken met de titel 'De Staat van Europa'. Stephan Petermann - OMA/AMO en David Mulder - XML Architecture Research Urbanism geven beiden een presentatie over de manier waarop zij 'bouwen' aan 'de Staat van Europa'. Beide bureaus onderzoeken al langere tijd de betekenis, identiteit en de diverse manieren van representatie van de Europese unie.