NL / EN
Project
Jaar
Type
event

Museumnacht Maastricht

7 – 8 april 2017
Op vrijdag 7 april vindt de Museumnacht Maastricht plaats. Tijdens deze tweede editie openen maar liefst 13 culturele instellingen openen hun deuren tot 1 uur ’s nachts! Naast de vaste, lopende tentoonstellingen presenteert elke instelling een speciaal programma vol performances, workshops, artist talks, exclusieve rondleidingen, previews, drinks & beats.
Lezing

Bernard Hulsman over 'Het geheim van Palladio'

13 april 2017
Bernard Hulsman, redacteur architectuur van NRC Handelsblad, zal in de lezing 'Het geheim van Palladio' aan de hand van het werk van de Italiaanse renaissance-architect Andrea Palladio (1508-1580) laten zien en horen welke rol imitatie in de architectuur speelde. Aan de hand van gebouwen uit Engeland, de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland en Rusland zal Hulsman uiteenzetten zien hoe groot de invloed van Palladio op de architectuur is geweest.
Tentoonstelling

Intensive care, architectuur en design in de zorg

6 april – 25 juni 2017
Op 6 april opent wethouder Mieke Damsma bij Bureau Europa, platform voor architectuur en design de tentoonstelling 'Intensive Care, architectuur en design in de zorg'. Deze tentoonstelling over zorg, ruimtelijk ontwerp en design onderzoekt de zorgopgaven van de 21ste eeuw, vanuit verschillende invalshoeken en ontwerpdisciplines.
lezing

Transformatie van de ENCI

19 januari 2017
De aanleg van de trap aan de Luikerweg is een belangrijke mijlpaal in de transformatie van de ENCI-groeve. Na bijna honderd jaar wordt de groeve in 2017 weer toegankelijk gemaakt voor publiek.
Tentoonstelling

Maasparadox: culturele veerkracht in tijden van klimaatverandering

5 november 2016 – 22 januari 2017
Water is voor ons zowel een vloek als een zegen. We zijn ervan afhankelijk voor drinkwater, landbouw, en recreatie, maar het veroorzaakt ook overstromingen. Nederland heeft een lange traditie in ontwerpen met water, maar helpt die kennis ons om voorbereid te zijn op de toekomst? Maasparadox is een tentoonstelling waarin ontwerpers, kunstenaars, en bewoners nadenken over de invloed van de klimaatverandering op het leven van mensen in de Maasregio.
rondleiding

Curator tour door Maasparadox

22 januari 2017
Op zondag 22 januari geeft Han Dijk, co-curator van Maasparadox, een publieke rondleiding door de tentoonstelling Maasparadox. Han is oprichter en directeur van POSAD, een stedenbouwkundig ontwerpbureau voor ruimtelijke planning en strategie.

Bureau Europa zoekt per 1 maart een projectleider (0,4 fte)

5 januari – 10 februari 2017
Bureau Europa is op zoek naar iemand (M/V) met organisatorische ervaring en ambitie in de culturele sector. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de lezingen, debatten en andere presentatie-activiteiten van Bureau Europa.
duo lezing

De Staat van Europa, duolezing door OMA/AMO Stephan Petermann en XML David Mulder

22 februari 2017
Op woensdag 22 februari start bij Bureau Europa een nieuwe serie gesprekken met de titel 'De Staat van Europa'. Stephan Petermann - OMA/AMO en David Mulder - XML Architecture Research Urbanism geven beiden een presentatie over de manier waarop zij 'bouwen' aan 'de Staat van Europa'. Beide bureaus onderzoeken al langere tijd de betekenis, identiteit en de diverse manieren van representatie van de Europese unie.
event

Meet the Maker

12 maart 2017
Op zondag 12 maart 2017 vindt bij Bureau Europa, in samenwerking met grafisch ontwerpbureau Studio Noto, ‘Meet the Maker’ plaats. Tijdens 'Meet the Maker' bieden we talent uit de Euregio de kans hun werk te tonen en in dialoog te gaan met als doel duurzame samenwerking en netwerken te laten ontstaan.
event

TEFAF Pop-up hotel 'To Many Places'

11 – 13 maart 2017
Van 10 tot en met 19 maart verandert Bureau Europa, platform voor architectuur en design, in het TEFAF Pop-up Hotel. In samenwerking met The Student Hotel - onze nieuwe overburen - en ontwerpster Emmy Polkamp is een bijzonder programma ontwikkeld.
lezing

De Staat van Europa: lezing door prof.dr. Mathieu Segers

28 maart 2017
Op 28 maart geeft Prof. dr. Mathieu Segers de tweede lezing in de serie met de titel 'De Staat van Europa'. In de serie 'De Staat van Europa' onderzoeken we conditie van een continent.
Debat & theater

Club Romance

29 maart 2017
'Club Romance' is het contextprogramma van 'Tasso & Jeanne d'Arc' de voorstelling van het Nationale Toneel. Deze voorstelling wordt gespeeld op 29 maart in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.